کد خبر : 2492
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 3 سپتامبر 2024 - 11:36

در پی ناكارآمدی مديريتی؛ پتروشيمی لردگان به خط پايان رسيد

در پی ناكارآمدی مديريتی؛ پتروشيمی لردگان به خط پايان رسيد

اقلیم زاگرس :  ضعف ساختار مالي شركت پتروشيمی لردگان كه ناشی از ناكارآمدی سيستم مديريتی اين شركت است، سبب شد تا لردگان از عهده پرداخت هزينه ۵.۶ همتی گاز خود كه از سال ۱۴۰۱ معوق شده، برنيايد. سرانجام پس از بارها توقف توليد در پتروشيمی لردگان كه تنها 4 سال از بهره برداری آن می

اقلیم زاگرس :  ضعف ساختار مالي شركت پتروشيمی لردگان كه ناشی از ناكارآمدی سيستم مديريتی اين شركت است، سبب شد تا لردگان از عهده پرداخت هزينه ۵.۶ همتی گاز خود كه از سال ۱۴۰۱ معوق شده، برنيايد.
سرانجام پس از بارها توقف توليد در پتروشيمی لردگان كه تنها 4 سال از بهره برداری آن می گذرد، در خرداد سال جاری اين مجتمع كه ارزش آن بالغ بر 70 همت است به دليل ناتوانی در پرداخت بدهی 5.6 همتی به شركت گاز، بطور كامل خاموش شد.
پتروشيمی لردگان كه كلنگ احداث آن در سال 87 به زمين خورد، پس از كش و قوس های فراوان نهايتاً در نيمه سال 99 با شرايط نچندان مطلوب به بهره برداری رسيد. اما از همان ابتدا مانند كودكی نارس با مسائل عديده ای روبرو شد كه مهم ترين آن ها خرابی كمپرسور و ناكارآمدی مديريتي در اصلاح ساختار مالي شركت بود.
داستان كمپرسور به زمانی عقب تر از بهره برداری برمی گردد يعنی آن زمان كه شركت كازاله سوييس بعنوان لايسنسور اين پتروشيمی به دليل تحريم ها مجبور به ترک ايران شد. از آن پس هر زمان كه كمپرسور دچار ايراد فنی مي شود اين مجتمع، ماه ها در تعطيلی به سر می برد و مجدداً پس از تعمير پُرهزينه به كار خود ادامه مي داد.
اما ضعف ساختار مالی شركت پتروشيمی لردگان كه ناشي از ناكارآمدی سيستم مديريتي اين شركت است، سبب شد تا لردگان از عهده پرداخت هزينه 5.6 همتی گاز خود كه از سال 1401 معوق شده، بر نيايد.
گفتني است پتروشیمی لردگان با ظرفیت مصرف ساعتی 200,000 مترمکعب بر ساعت و بدهی بیش از 5.6 یکی از ابربدهکاران شرکت ملی گاز ایران است.
شركت ملی گاز طي بيانيه اي اعلام كرده است كه علی‌رغم همکاری‌ها و مساعدت‌های به‌عمل آمده جهت پرداخت مطالبات معوق دولت و برگزاری بیش از 29 مورد جلسات مشترک در استانداری، ستاد ملی گاز، شرکت گاز استان، ستاد تسهیل و …، آن شرکت به هیچ‌ یک از تعهدات خود عمل نکرده است.
در كنار اين بدهي سنگين، شلرد در سال گذشته مالي، با زیان 444 میلیارد تومانی به مجمع رفت و مبلغ 494 ریال به ازای هر سهم زيان شناسايي كرد. گفتنی است که شرکت در پایان سال مالی 1402 مبلغ 405 میلیارد تومان زیان انباشته در ترازنامه خود گزارش كرده است.
مضاف بر آن، در طی سه ماه ابتدایی سال جاری نیز حدود 500 میلیارد تومان زیان در صورت سود و زیان شرکت ثبت شده است كه باتوجه به آن، مبلغ زیان انباشته در گزارش سه ماهه سال 1403، مبلغ 2،450 میلیارد تومان اعلام شده است. با این حساب، به نظر می رسد با وجود استمرار بحران قطعي گاز، بر میزان این ضرر و زیان شلرد افزوده شده و منجر به ایجاد وضعیت بازگشت ناپذيري براي اين پتروشيمي دست دوم شود.
منبع:نفت ما
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.