اقلیم زاگرس : فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد گفت: طبق بررسیهای کارشناسان و متولیان امر، در صورت احداث سد ماندگان ۱۰ هزار درخت قطع میشود.
سردار حمید خرمدل در جمع خبرنگاران با اشاره به مصوبه شورای عالی محیط زیست مبنی بر واگذاری مدیریت 62 هکتار از منطقه حفاظت شده دنا واقع در ضلع شمالی در محدوده پادنای سمیرم به محیط زیست استان اصفهان اظهار داشت: در دولت اسبق مدیرکل سابق محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در مکاتبهای به دلیل کمبود نیروی انسانی، امکانات و تجهیزات برای حفاظت از دنا خواستار واگذاری این محدوده به استان اصفهان شده است.
وی با اشاره به مصوبه شورای عالی محیط زیست مبنی بر واگذاری مدیریت 62 هکتار از منطقه حفاظت شده دنا واقع در ضلع شمالی در محدوده پادنای سمیرم به محیط زیست استان اصفهان در دولت سیزدهم مصوب و توسط محمد مخبر ابلاغ شد، عنوان کرد: در زمینه احداث دو سد ماندگان و خرسان با یکی از کارشناسان سازمان محیط زیست کشور صحبت کردهام.
فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به عدم صدور مجوز زیست محیطی برای سد ماندگان ابراز کرد: اگر این سد در استان ساخته شود، بلایی که سر دریاچه ارومیه آمده بر سر دنا میآید و 10 هزار درخت بلوط قطع می شود و این موضوع باعث دغدغه است که در شورای تامین مطرح کردیم.
وی با تأکید بر اینکه شورای عالی محیط زیست میتواند مدیریت واگذار کند، اما نمیتواند یک وجب خاک را واگذار کند، افزود: سیدعلی احمدزاده استاندار استان، خواستار کار کارشناسی با حضور کارشناسان در این زمینه شده است.
خرمدل یادآور شد: در موضوع دنا بحث جابهجایی یک وجب خاک از استان اصفهان و یا این استان مطرح نیست و دغدغه ما سدهایی است که گفته می شود ساخته می شود، زیرا آثار زیست محیطی زیادی در دنا به همراه دارد که می توانیم برای دولت، دستگاه قضایی و مجلس از آثار زیان باری که ساخت این سدها دارد، حرف علمی و عالمانهای بزنیم و از دنا دفاع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: طبق نظر کارشناس محیط زیست اگر سد خرسان 3، 10 درجه هوای اطراف را گرمتر میکند و کل بارش دنا از 1200 میلیمتر به 700 میلیمتر کاهش مییابد و بر روی بارش برف در دنا نیز تأثیر منفی خواهد داشت و کهگیلویه و بویراحمد و استانهای همجوار را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
منبع:تسنیم
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0