ماجرای مصوبه جنجالی واگذاری دنای شمالی به اصفهان!
اقلیم زاگرس : مدتی است که بحث واگذاری دنای شمالی از استان کهگیلویه و بویراحمد به استان اصفهان در فضای مجازی و رسانه ها مطرح شده است که مسئولان این استان در چهارمین نشست شورای اداری استان در این خصوص توضیحاتی ارائه کردند. سید جواد هاشمی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری کهگیلویه و بویراحمد
اقلیم زاگرس : مدتی است که بحث واگذاری دنای شمالی از استان کهگیلویه و بویراحمد به استان اصفهان در فضای مجازی و رسانه ها مطرح شده است که مسئولان این استان در چهارمین نشست شورای اداری استان در این خصوص توضیحاتی ارائه کردند.
سید جواد هاشمی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری کهگیلویه و بویراحمد در چهارمین نشست شورای اداری استان طی سال جاری با بیان اینکه هیچگونه تقسیمات کشوری در مناطق حفاظت شده دنا انجام نشده است، گفت: یک وجب از خاک استان کهگیلویه و بویراحمد واگذار نشده است.
وی افزود: واگذاری دنای شمالی به استان اصفهان این روزها موجب تکدرخاطر مردم استان کهگیلویه و بویراحمد شد که این مسأله مصوبه شورای عالی محیط زیست کشور بود.
هاشمی اظهار کرد: خطوط مرزی استان کهگیلویه و بویراحمد با استان اصفهان خط راس قلل دناست و تاکنون هیچ تغییر جغرافیایی خطوط مرزی در بین این دو استان بوجود نیامده و مطرح نیست.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: هیچ نگرانی در این خصوص وجود ندارد و جدا شدن منطقه حفاظت شده دنا از استان کهگیلویه و بویراحمد صحت ندارد.
سید علی احمدزاده، استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در ادامه گفت: هر کسی که گفته جغرافیای دنا تغییر کرده دروغ بوده، تشویش اذهان عمومی بوده و واقعیت نداشت.
وی افزود: هیچگونه تغییر در جغرافیای منطقه دنا انجام نگرفته است.
وی اظهارکرد: کی گفته دنا ازدسترفته است. یک وجب از خاک دنا و جغرافیای دنا تغییر نکرده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد اصل ماجرا را به گونه دیگری تعریف کرد و گفت: بگذارید اصل واقعیت را به شما بگویم. سد خرسان ۳ را که تا قبل از من کسی به آن نمیپرداخت، وقتی من از رسانهها خواستم در خصوص این موضوع مهم قلم بزنند، بحث سد خرسان و معایب آن در استان مطرح شد و بعد عدهای میگفتند که استاندار بیخبر است. بیانصافی هم حدی دارد.
احمدزاده تصریح کرد: سرچشمه سد خرسان ۳ که قرار است در استان چهارمحالوبختیاری احداث شود، دنای شمالی است و هماکنون استان اصفهان میخواهد با در دستگرفتن دنای شمالی آنجا سدی بالای دست سد خرسان ۳ احداث کنند که آب دنای شمالی را برای استان خودشان ببرند و این مسأله ریشه تلاش استان اصفهان است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه دنا سمبل مقاومت و زیبایی است و متعلق به این استان است، بیان کرد: در خصوص ساخت سد در دنای شمالی باید کارشناسان محیط زیست، آب منطقه ای و اساتید دانشگاه صحبت کنند که آیا این سد برای آینده دنا و آیندگان خطر دارد یا خیر و آیا باید جلوی کار را گرفت یا نه؟
احمدزاده تاکید کرد: معتقد هستیم که مدیریت یکپارچه منطقه حفاظت شده دنا بهتر است.
اسلام جاودانخرد، مدیرکل محیطزیست استان کهگیلویه و بویراحمد همه حرفها در خصوص واگذاری دنای شمالی را تکذیب کرد و گفت: ضلع جنوبی دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد و ضلع شمالی در استان اصفهان واقع شده است. به دلیل مدیریت یکپارچه ای که به استان کهگیلویه و بویراحمد واگذار شده است، مناطق حفاظت شده دنا یک جایگاه خوبی پیدا کرده و منجر به تنوع زیستی و اکوسیستم می شود.
وی افزود: ۱۳ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ جلسه شورایعالی حفاظت محیطزیست با حضور رئیسجمهور برگزار، ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۳ این مصوبه به استان کهگیلویه و بویراحمد ابلاغ شد و ششم تیر ماه ۱۴۰۳ با ارائه دلایل علمی مراتب اعتراض و مخالفت خود را در خصوص این مصوبه به محیط زیست کشور اعلام کرده ایم.
جاودان خرد اظهارکرد: تا قبل از روزی که مصوبه ابلاغ شد هیچ جلسهای برگزار نشده بود که من یا آقای استاندار نرفته باشیم. برخی از آقایان گفتهاند که جلسه برگزار شده و من نرفتهام. اگر مدرکی دارند که دعوت کردهاند و من نرفتهام منتشر کنند و همینجا این موضوع را تکذیب میکنم.
مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه به این مصوبه اعتراض داشتیم، خاطرنشان کرد: ۲۷ تیرماه ۱۴۰۳ و یکم مردادماه ۱۴۰۳ دو جلسه برگزار، دعوتنامه ارسال شد که به دو دلیل حضور پیدا نکردیم. دلیل اول آتشسوزهایی که در کوههای خامی و خائیز اتفاق افتاده بود و دومین دلیل هم قرار بود در این جلسات مصوبه اجرایی شود؛ چون ما اعتراض کرده بودیم و جوابی دریافت نکرده بودیم در این جلسات حضور پیدا نیافتیم. این مصوبه در صورتی قانونی است که روزنامه شود اما تاکنون روزنامه نشده است.
اسلام جاودان خرد از نامهای رونمایی کرد که بر اساس آن مدیرکل وقت محیطزیست ۲۱ بهمنماه ۱۳۹۸ نامهای به سازمان مرکزی محیطزیست نوشته بودند که به دلیل کمبود منابع مالی و محیطبان خواستار واگذاری مدیریت دنای شمالی به اصفهان شد.
همچنین مرادعلی پیوند، معاون پشتیبانی و توسعه منابع استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: آرامش مردم برای ما مهم است؛ اما بیانصافی هم حدی دارد.
گفتنی است که استان اصفهان به دنبال احداث سد «ماندگان» بر روی رودخانه «ماربر» در دنای شمالی است که به نظر میرسد دلیل تلاش مسئولان استان اصفهان برای جدایی بخشی از دنای شمالی است. این درحالی است که ادارهکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد در جواب استعلام مورخه ۱۹ خرداد ماه ۱۴۰۳ سازمان حفاظت محیط زیست کشور مخالفت خود را با احداث این سد در تاریخ ۲۷ خرداد ماه ۱۴۰۳ اعلام کرد.
منطقه حفاظت شده دنا ۹۳ هزار هکتار مساحت دارد که تحت مدیریت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد است.
منبع: ایسنا
برچسب ها :دنای شمالی ، شمال دنا ، واگذاری دنای شمالی ، کهگیلویه و بوبراحمد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0